Sałatka przed treningiem

Jednego dnia: zdrowe, drugie śniadanie z sałatką grecką i trening rugby. Tak 7 czerwca przebiegły lekcje w klasie 1c. Uczniowie mieli okazję do przełamania niechęci do spożywania warzyw i zapoznania się z nowymi smakami. Wszystkie dzieci wspaniale radziły sobie z obieraniem ogórka, krojeniem go na kawałki, rwaniem sałaty. Komponowały sałatkę według własnych preferencji. Cieszy fakt, że sięgały po pestki dyni czy słonecznika, a także sięgały po złote siemię lniane, które dzień wcześniej kupiły w mińskiej Olejarni. Dzieliły się między sobą tym co miały. Wspólnie zrobiły sos winegret i polały na wcześniej przygotowane kolorowe warzywa i ser feta. Niektóre nawet miały odwagę przełamać się do smaku i posilić się przed treningiem. Inne zabrały sałatkę dla rodziców. Trening rugby okazał się strzałem w dziesiątkę. Radość z gry zespołowej towarzyszyła wszystkim. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.